"Wellicht tweede beroep tegen de doodstraf van Djalali"

Er komt wellicht een tweede procedure bij het Iraanse Hooggerechtshof om de doodstraf van de Zweeds-Iraanse professor Ahmadreza Djalali ongedaan te maken. Dat heeft Vlaams minister-president Bourgeois gezegd in het Vlaams Parlement.  

Toen bekend raakte dat het Hooggerechtshof de doodstraf van Djalali, die ook gastdocent was aan de VUB, had bevestigd, heeft Bourgeois de Iraanse ambassadeur opnieuw op het matje geroepen.

Die bevestigde het nieuws van afgelopen weekend, maar ook dat er nog een nieuwe procedure mogelijk is om bij het Hooggerechtshof aan te dringen op een heroverweging van de terdoodveroodeling. Hij wist niet of die procedure al gestart is. 

Volgens de ambassadeur zal de procedure ook grondiger gebeuren dan de voorgaande. Hij  voegde er nog aan toe dat de uitvoering van de doodstraf niet voor de onmiddellijke toekomst is en dat Djalali de nodige medische zorg krijgt, maar wel lijdt onder zijn situatie. Over het gratieverzoek dat Bourgeois eerder heeft ingediend, is er voorlopig geen nieuws.

 

Meest gelezen