Brusselse parket opent onderzoek naar aanranding leerlingen op bosklas

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar de aanranding van een kind dat op bosklassen was. De feiten dateren van eind vorig jaar, maar raakten nu pas bekend. Voorlopig is er nog niemand aangehouden. 

De aanranding zou gebeurd zijn op een domein waar de klas uit Vorst verbleef tijdens de bosklassen. “Er is inderdaad op 5 januari een gerechtelijk onderzoek naar zedenfeiten gestart”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "Dat gebeurde na een klacht met burgerlijke partijstelling van de ouders op 28 december. Meer informatie kunnen we voorlopig niet geven."

Dinsdagavond vond een crisisvergadering plaats in de betrokken school in Vorst, meldt de Franstalige openbare omroep RTBF. Een honderdtal ouders had net het nieuws vernomen dat een leerling zou zijn aangerand tijdens de bosklassen. Dat gebeurde al in november 2017, maar de ouders werden pas nu op de hoogte gebracht. Zij verwijten de school vooral dat die een tweede klas naar hetzelfde domein stuurde, ondanks de waarschuwingen van de ouders van het slachtoffer. Burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) erkent dat er fouten zijn gemaakt. “Maar die beslissing werd gemaakt op basis van de informatie waarover wij toen beschikten”, verklaarde de burgemeester aan RTBF.

Meest gelezen