Cadeau voor 80-jarigen in Tielt-Winge: een rookmelder

In Tielt-Winge geeft het OCMW vanaf dit jaar een origineel cadeau aan de inwoners die 80 worden, ze krijgen een rookmelder cadeau. Het is eens wat anders dan een mok.

Op maandag 11 september 2017 brak 's nachts brand uit in een woning in de Heuvelstraat in Tielt-Winge. De twee aangrenzende woningen werden eveneens zwaar getroffen. Er was heel wat rookontwikkeling maar gelukkig werden de bewoners op tijd gewekt door een rookmelder waardoor iedereen op het nippertje op eigen kracht buiten raakte. Het bracht OCMW-voorzitter en schepen Fons Lemmens op een idee: "In de plaats van elke 80-jarige een tas of een ondertas te geven, dachten we om dat te vervangen door een rookmelder. We zijn er vanaf dit jaar mee begonnen."

Positief

Paul Mine uit deelgemeente Sint-Joris-Winge is de eerste 80-jarige die vandaag een rookmelder kreeg. "Ik heb wel al rookmelders, maar ben toch blij dat ik er één extra heb. Ik vind het heel positief", zegt Paul. "Mensen die op een bepaalde leeftijd komen, zoals ik, hebben vaak zaken nodig die het OCMW geeft. Zo voel je je gesteund. Je kan altijd op iemand terugvallen. Ik vind dat heel positief."

Meest gelezen