Videospeler inladen...

Dodenlijst verspreid in Antwerpen

In Antwerpen hebben honderden mensen een flyer in de bus gekregen met de titel "dood aan informanten". Op de lijst staan namen van 9 mensen die betrokken zijn in een groot drugsonderzoek. Het parket heeft een onderzoek geopend.

"De flyers zijn afgelopen weekend voor het eerst opgedoken in Antwerpen", bevestigt Wouter Bruyns van de lokale politie in Antwerpen.  Maar ook in Wilrijk, Borgerhout en Schoten werden er flyers verspreid. 

Op de lijst staan 9 namen van mensen die genoemd worden in het Antwerpse drugsdossier van Frank V. De dodenlijst noemt deze mensen informanten, ze zouden volgens de afzender van de flyer informatie hebben doorgegeven aan de politie. 

Op de lijst staat onder meer Frank V. zelf. Volgens zijn advocaat John Maes is het zeer verontrustend dat die negen namen samen op een lijst staan. "Dit komt van iemand die beschikt over een lijst van namen waarover niet iedereen kan beschikken. Die informatie moet van binnenuit komen." (video hieronder)

Amsterdamse toestanden

Op de lijst staat onder meer Frank V. zelf, maar ook zijn ex-vriendin. Volgens haar advocaat Jorgen Van Laer is het niet de eerste keer dat ze wordt bedreigd. "Ze kreeg al verschillende mensen voor haar deur, maar ook vreemde brieven en lugubere voorwerpen. Maar het wordt steeds ernstiger. De situatie in Antwerpen is aan het escaleren. Dit zijn Amsterdamse toestanden aan het worden." Ook John Maes is bezorgd. "Tot nu toe zijn er nog geen dodelijke slachtoffers gevallen, maar we zijn er wel dicht bij. Het is niet de bedoeling dat we verglijden naar een Chicago aan de Schelde.

Jorgen Van Laer zal een klacht indienen bij de politie en vraagt extra bescherming voor zijn cliënte. Het parket heeft een onderzoek geopend.

De drugsproblemen in Antwerpen zijn aan het escaleren.

Jorgen Van Laer, advocaat

Toevallig of niet, net vandaag was er het vonnis over een schietincident op de woning van Frank 'de Tank' V. in Brecht in de nacht van 25 op 26 februari. Er werd toen geschoten op de inkomhal van een appartementsgebouw twee molotovcocktails tegen de gevel gegooid.  De drie veroordeelden kregen straffen van 10 maanden tot vier jaar.

Videospeler inladen...

Meest gelezen