Editors, The National, Kraftwerk en dEUS staan op TW Classic

Editors staat op zaterdag 14 juli op TW Classic. Ook Kraftwerk, dEUS en The National treden die dag op op de wei van Werchter. 

Editors brengt op 9 maart zijn nieuwe album "Violence" uit. Op zaterdag 17 maart staat de Britse band ook nog in het Sportpaleis. Dat concert is intussen al uitverkocht. Editors heeft een speciale band met België en kon hier al veel vroeger een headlinerstatus veroveren dan in de rest van Europa. Editors stond al zes keer op de affiche van Rock Werchter. In augustus vorig jaar stonden ze ook nog op het hoofdpodium van Pukkelpop. 

Frontman Tom Smith toonde zich vanochtend op Studio Brussel erg enthousiast over de line-up. "Voor ons als groep zijn er ook zoveel bepalende momenten geweest op die wei", vertelde hij aan Linde Merckpoel. "Wij kijken ernaar uit om daar met die geweldige groepen te staan. dEUS is een van jullie fantastische bands, we houden ook van de platen van The National en dan heb je bloody Kraftwerk, zij hebben de dancemuziek zowat uitgevonden." 

De electropioniers van Kraftwerk brengen hun 3D-show naar TW Classic. dEUS keert na een pauze van anderhalf jaar terug en zal op Werchter optreden met de nieuwe gitarist Bruno De Groote.  The National haalde met zijn jongste album "Sleep well beast" een Grammy Award voor "Best alternative music album" binnen. Een ticket voor TW Classic kost 82 euro. De ticketverkoop start vrijdag om 10 uur. Later worden er nog 3 namen toegevoegd aan de affiche. 

Meest gelezen