Belga

Europese beurzen op winst

De Europese beurzen kleuren vanmorgen groen. Daarmee komt voorlopig een einde aan de verkoopgolf van de voorbije dagen. De Bel20, de belangrijkste aandelen op de Brusselse beurs, kende gisteren de slechtste dag sinds de brexit, ruim anderhalf jaar geleden. Om 11 uur staat de Bel20 op een winst van zowat 1%.  

Uitschieter is het aandeel Bpost, dat na een adviesverhoging door Morgan Stanley meer dan 5% stijgt. Binnen de Bel20 staat trouwens alle aandelen op winst. Op de brede markt vallen vooral Melexis en Fagron op. Beide bedrijven kwamen vanmorgen met sterke resultaten en goede vooruitzichten.

Ook zowat alle andere Europese beurzen staan vanmorgen op winst. Gisteravond sloot Wall Street een zeer turbulente dag af met een winst van ruim 2%. De Aziatische beurzen lieten eerder vanmorgen nog een gemengd beeld zien. De Japanse beurs sloot af met een bescheiden winst van 0,16%.  

Meest gelezen