Goederentrein ontspoord in Schaarbeek, geen zware gevolgen

Bij het station van Schaarbeek is vannacht een goederentrein gedeeltelijk ontspoord. Dat meldt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel. Er vielen geen gewonden, en de trein vervoerde geen gevaarlijke goederen. Volgens Infrabel blijft de hinder voor de reizigers beperkt, want de treinen kunnen makkelijk omgeleid worden. 

De goederentrein bestond uit 28 wagons en was op weg naar het Franse Tergnier. De locomotief en de eerste wagon ontspoorde in de buurt van het station van Schaarbeek en kwamen daarbij op de openbare weg terecht, op de Vilvoordselaan.

"Er vielen geen gewonden", benadrukt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel. "Er waren ook geen gevaarlijke goederen aan boord van de trein."

Hinder voor reizigers beperkt

Waarom de trein precies ontspoorde, is nog niet duidelijk. Infrabel is een onderzoek gestart en de bevoegde instanties werden ingelicht. Het zal nog een tijd duren alvorens de trein kan worden weggehaald. "Zolang het onderzoek loopt, moet de trein blijven liggen om vaststellingen te kunnen doen", zegt Baeken.

"Daarna moet eerst nog gecontoleerd worden of er eventueel schade is aan de spoorinfrastructuur. Hoe dan ook blijft de hinder voor het reizigersverkeer beperkt, de treinen kunnen er makkelijk lokaal omgeleid worden", aldus Baeken.

Meest gelezen