Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Huis van Afgevaardigden keurt tijdelijke begroting goed

In de Verenigde Staten heeft het Huis van Afgevaardigden een tijdelijke begroting goedgekeurd die de federale overheid financiert tot 23 maart. De wet werd hoofdzakelijk volgens de partijgrenzen goedgekeurd met 245 stemmen tegen 182. Ook de Senaat moet zich over de begrotingswet buigen.

Het gaat al om de vijfde tijdelijke begroting sinds september. De vorige financiering werd op 22 januari goedgekeurd na een shutdown van drie dagen. Die loopt nog tot tot donderdag middernacht (vrijdagochtend 6 uur Belgische tijd).

Om een nieuwe shutdown te vermijden met de nieuwe begroting dus vóór die deadline door het Congres raken. Naar verwachting zal de tekst in de Senaat - waar de Republikeinen maar over de kleinste meerderheid beschikken - worden aangepast, waardoor een herstemming in het Huis nodig is.  

Meest gelezen