In Gent neemt vraag naar geslachtsverandering toe

In de maand januari hebben elf Gentenaars een aanvraag ingediend om wettelijk van geslacht te veranderen. Dat is bijna evenveel als het totale aantal in de voorbije drie jaren.

In 2015 waren er vier aanvragen. Het jaar nadien drie. Vorig jaar waren er vijf aanvragen. Volgens schepen van Burgerzaken Sofie Bracke (Open VLD) hebben de mensen wellicht gewacht op de nieuwe wet, die het makkelijker maakt om wettelijk in orde te zijn.

Volgens de nieuwe wet is er geen verplichte geslachtsoperatie nodig. Je kan naar de dienst bevolking gaan en dan papieren invullen. Mensen die van geslacht willen veranderen, krijgen dan drie maanden bedenktijd. Daarna wordt hun geboorte-akte aangepast en krijgen ze een nieuw rijksregisternummer. Volgens de stad leven in Gent 7.000 transgenders. 

Meest gelezen