Meer plaatsen voor nachtopvang voor daklozen in Kortrijk

Er zijn opvallend veel opvangplaatsen voor daklozen bij gekomen in Kortrijk. Het zijn er nu dubbel zoveel als drie jaar geleden.

Iedere nacht worden er in Kortrijk 20 daklozen opgevangen, een derde van hen zijn jongeren. En verontrustend is dat er ook steeds vaker moeders met kinderen zich aanmelden bij de nachtopvang.

Hogere beroepsklasse

 

Er melden zich ook mensen met beroepen aan die je niet meteen in een nachtopvang verwacht. Ook kaderleden, artsen en advocaten belanden wel eens in de daklozenopvang. Het kan dus velen overkomen, zegt OCMW-voorzitter in Kortrijk Philippe De Coene: "Je hebt mensen die incidenteel dakloos zijn geworden zoals jongeren die thuis buiten vliegen, mensen die in conflict liggen thuis na partnergeweld, maar je hebt ook mensen die rekeningen plots niet meer kunnen betalen en dan plots op straat worden gezet."

Ook in Brugge en Oostende

 

Ook in Oostende valt het op dat steeds vaker jongeren uit jeugdinstellingen op straat belanden. Het OCMW probeert hen onderdak te geven in een appartement. In Brugge zijn er het hele jaar door 18 plaatsen waar daklozen kunnen overnachten. Ook dat is bijna dubbel zoveel als vorig jaar.

Meest gelezen