Moeder na 13 zonen: "En toch zou ik graag een dochter hebben"

Jay en Kateri Schwandt uit Rockford, in de Amerikaanse staat Michigan, werden in mei 2015 opnieuw even wereldnieuws, na de geboorte van hun 13e kind. Opnieuw bleek het een jongen te zijn en die "verrassing" werd al jaren ervoor opgepikt door nieuwsmedia, steeds zich weer een zoon aankondigde. Ook al gaf het koppel toen aan dat het nu welletjes geweest was, toch is moeder Kateri opnieuw zwanger. Of het nu een jongen -en 14e zoon- of een meisje zal worden, haar bevalling, vermoedelijk in april, zal opnieuw de wereldpers halen.

Kateri Schwandt op nieuwswebsite WoodTV: "Ik zou zo graag een dochter hebben, maar ik denk niet dat het erin zit, gezien het verleden. Zoals alle vorige keren willen we ook nu niet het geslacht van de baby kennen voor de bevalling. Het moet een complete verrassing zijn."

"Zowel naar onderhoud van de kinderen als op financieel vlak is de komst van nummer 14 alvast geen probleem. Eerder 'business as usual'. Als je er nu 3 hebt, of 10, voor ons maakt dat geen verschil. Alleen is er iets meer chaos in het huis. En iets meer lawaai. Maar verder niets ongewoons."

"Oké, we hebben gezegd dat het 13e kind ons laatste kind was. Maar het is zo moeilijk ons gezin voor te stellen zonder baby."

Vader Jay: "Toch denk ik dat we het hierna voor bekeken zullen houden. Dan is het genoeg geweest. Maar we zullen er nog ieder moment van genieten."

Meest gelezen