Videospeler inladen...

Nieuwe thuis gezocht voor 30 American staffords in Mechelen

De helft van alle honden die op dit moment worden opgevangen in het dierenasiel van Mechelen, is een American stafford. Het zijn er 30. Daarom houdt het asiel zondag een speciale actie, om een geschikte thuis te vinden voor de honden.

Perfecte huishond

American stafford is een hondenras dat vaak gekocht wordt door mensen die een hond willen om anderen af te schrikken, of om indruk te maken. Met als gevolg dat ze de hond niet goed opvoeden, of de dieren na een tijd dumpen. Heel wat staffords komen ook in het asiel terecht na een inbeslagname. In veel asielen zitten ze dan ook met een overschot aan staffords, sommigen nemen dat ras honden zelfs niet meer aan. "Nochtans kunnen American staffords ook perfecte huishonden zijn, als ze goed behandeld en opgevoed worden", zegt Sabine Slaets van de Mechelse Dierenbescherming.  

Actie op zondag

In het asiel in Mechelen doen ze zondag (11 februari) een actie om voor de honden toch nog een nieuwe thuis te vinden. "Tussen halfdrie en vijf uur zullen een aantal van onze staffords op de rode loper verschijnen, en krijgen mensen te horen wat voor karakters het zijn, en of ze om kunnen met kinderen of niet", vertelt Sabine Slaets. "Onze gedragstherapeuten zullen ook aanwezig zijn om zoveel mogelijk informatie te geven."

De Mechelse Dierenbescherming organiseert de actie in samenwerking met SCSP, een vzw die gespecialiseerd is in het plaatsen van zogenaamde "powerbreeds". Powerbreeds zijn rassen zoals staffords, pitbulls, rottweilers en dobbermannen. Wie zondag interesse heeft, kan de hond niet meteen mee naar huis nemen. Er volgt eerst nog een gesprek met kandidaat-adoptiegezinnen.

Meest gelezen