AFP or licensors

Trump reageert op beursval: "Big mistake"      

Na de Europese beurzen gaat ook Wall Street voor de tweede dag op rij hoger. De Dow Jones neemt opnieuw de kaap van 25.000 punten. President Trump reageert voor het eerst op de beursval en spreekt van een vergissing.

De futures gaven vanmorgen aan dat de Amerikaanse beurzen met stevig verlies zouden openen. Maar bij opening was het pessimisme zo goed als verdwenen. De Dow Jones staat op een winst van ruim 1 percent. De technologiebeurs Nasdaq wint ruim een half procent.

President Trump begrijpt niets van de tuimeling die de Amerikaanse beurzen maandagavond te verwerken kregen. "Vroeger gingen de aandelenmarkten hoger als er goed nieuws was. Vandaag gaan de beurzen bij goed nieuws lager. Een grote vergissing want we hebben zoveel goed economisch nieuws!"

Donald Trump heeft de beurswinsten op Wall Street afgelopen jaar herhaaldelijk geprezen.  Maar nu kan hij het niet laten om uit te halen naar de aandelenmarkten.

De opvallendste stijger in Amerika is Snap, het bedrijf achter de bij tieners populaire app Snapchat. Het aandeel gaat ruim een derde hoger na goede kwartaalresultaten. 

Europa vergroot de winsten

De Europese beurzen hebben hun winsten uitgebreid. De Bel20 sluit af met een winst van 2,4 procent. Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen gaan tussen de 1,6 en 2 procent hoger.

De Bel20-beursindex in Brussel sloot af op 3.991,90 punten. Dat was 2,46 procent hoger dan daags voordien en dicht bij de 3.997,59 punten van gisterenavond. Alle twintig aandelen die meetellen voor de berekening van de graadmeter gingen erop vooruit. Bij twaalf ervan bedroeg de winst zelfs meer dan 2 procent.

De grootste stappen vooruit werden gezet door Galapagos (+ 5,49 procent tot 94,18 euro), bpost (+ 4,79 procent tot 27,56 euro) en Umicore (+ 4,29 procent tot 41,81 euro). Bij bpost werd de vooruitgang mee opgepookt door een koopadvies van Morgan Stanley, dat het koersdoel optrok van 26 euro naar 31 euro.

Meest gelezen