Pharoah Sanders, Jef Neve

Pharoah Sanders en Jef Neve bij nieuwe namen voor Gent Jazz

Gent Jazz heeft nieuwe namen gelost. Onder meer Pharoah Sanders with special guest Nicholas Payton, het Vijay Iyer Sextet, Jason Moran and the Bandwagon en Jef Neve zullen er optreden. De 17e editie van Gent Jazz Festival vindt plaats tussen 29 juni en 8 juli op de Bijlokesite in Gent. 

Pharoah Sanders with special guest Nicholas Payton, Vijay Iyer Sextet en Jason Moran and the Bandwagon staan op zaterdag 7 juli op de affiche. Pharoah Sanders staat, net als John Coltrane, bekend om zijn baanbrekende werk in de free jazz. Nicholas Payton vervoegt hem op het podium. Hij spreekt liever over "Black American music" en verklaarde ooit dat jazz stierf in 1959. Op de Garden Stage speelt driemaal de sociaal geëngageerde jazztrompettist Ambrose Akinmusire. Hij mocht in 2014 meewerken aan het epische "To pimp a butterfly" van Kendrick Lamar en in 2017 gaf hij samen met de studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een concert in Flagey. 

Op vrijdag 6 juli komt Jef Neve zijn nieuwe album "Spirit control" naar Gent. Die dag staat ook Paolo Conté op de affiche. Dat werd eerder al  aangekondigd. Kandace Springs mag dan weer bewijzen waarom zowel Prince als Blue Note slechts een song moesten horen om overtuigd te zijn van haar talent. Isolde (Lasoen) danst met haar debuutalbum “Cartes postales” de nacht tegemoet op de Garden Stage. De Luikenaar Igor Gehenot, gelauwerd als dé Belgische jazzartiest van het jaar 2014, stelt er als opener zijn derde plaat "DELTA" voor.

De 17de editie van Gent Jazz Festival vindt plaats tussen 29 juni en 8 juli 2018 op de Bijlokesite in Gent. Voor zondag 1 juli werd ook al Melanie De Biasio aangekondigd. 

Meest gelezen