Trump, pintje bier en Mad Hatter zijn populairste kostuums met carnaval in Scherpenheuvel-Zichem

Carnaval is zeker nog niet uitgestorven in Scherpenheuvel-Zichem. De Festivalshop zet graag de leukste verkleedtrends voor ons op een rijtje.

Verschillende gemeenten leggen steeds strengere regels op voor hun carnavalsstoeten. In heel wat gemeenten is er zelfs geen stoet meer of is confetti verboden. Je zou haast denken dat carnaval minder populair is dan vroeger.

Volgens de Festivalshop van Scherpenheuvel-Zichem is dat onzin. "Wij merken daar weinig van. Bij ons is het opnieuw super druk deze periode. We hebben zeker niet minder klanten dan vorig jaar en verkopen ook nog altijd evenveel confetti. De mensen willen nog altijd feest vieren", zegt verkoopster Elien van de Festivalshop. 

Populairste kostuums

Als vrouw kan je dit jaar best verkleed naar de stoet gaan als eenhoorn. Bij dat pak horen lichtjes zodat je goed opvalt in het donker. En ook de meer gewaagde pakjes verkopen goed. "Voor vrouwen hebben we heel wat leuke kostuums. Ze kunnen zich verkleden als circusdirecteur of Mad Hatter. Alice in Wonderland is ook populair. Al die pakjes zijn heel kleurrijk, voorzien van leuke rokjes en bij elke outfit hoort ook uiteraard een pruik. Pruiken verkopen altijd goed. Een pruik maakt je outfit echt af."

Bij de mannen is Donald Trump dé nummer één hit. "We hebben T-shirts met de boodschap let's make carnaval great again. We hebben ook een kostuum waarbij het lijkt dat je op de schouders van Trump zit. We hebben ook pruiken en maskers. Die maskers zijn van Latex en zijn levensecht. Het is net of je Trump ook echt bent. Daarnaast doen onze bierkostuums het ook goed. We hebben hoedjes, kostuums, kousen, regenlaarzen, je kan het blijven opnoemen, met bier op." 

Bij de kinderen zijn de kostuums van de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht in trek. Iedereen wil op Vladimir, Keelin, Wilko en Vega lijken. De Festivalshop heeft die pakjes al een paar keer moeten bijbestellen. "Nachtwacht verkoopt als zoete broodjes. Ook de traditionele politiekostuums blijven het goed doen bij de kinderen", aldus Elien. 

Bierkostuums Festivalshop

Meest gelezen