Volvo ontslaat arbeiders na werkonderbrekingen

Bij Volvo Cars in Gent zijn vorige week 9 arbeiders ontslagen. De werknemers hadden vorige week kort het werk neergelegd. Ze zeggen dat ze daarmee de hoge werkdruk wilden aankaarten. Intussen werd nog een aantal werknemers ontslagen. 

Een 200-tal arbeiders van Volvo Cars in Gent legden vorige week ongeveer anderhalf uur het werk neer. Dat meldt Het Laatste Nieuws en werd intussen bevestigd aan VRT NWS. De werknemers legden de lopende band stil om de toegenomen werkdruk in de fabriek aan te klagen.

Meteen na de actie werden 9 arbeiders de deur gewezen: 8 werknemers van de Zweedse autobouwer zelf en een werknemer van een onderaannemer. VRT NWS vernam vanmorgen dat intussen nog enkele werknemers werden ontslagen. 

Een tiental arbeiders heeft alvast advocaat Mario Van Essche in de arm genomen. Die hoopt een gesprek te kunnen aangaan met de werkgever, "om de situatie, waarin iedereen misschien impulsief heeft gereageerd, nog eens te kunnen bespreken".  De advocaat stelt vast dat er bij de ontslagen werknemers arbeiders zitten met een lange anciënniteit en veel ervaring.

Meest gelezen