This content is subject to copyright.

Wat deed James Bond voor hij geheim agent werd? In het nieuwe Bond-boek komt u het te weten

Er is een nieuw boek op komst over het leven van James Bond voor hij geheim agent werd. "Forever and a day" verschijnt in mei 2018 en zal geschreven worden door de Britse succesauteur Anthony Horowitz. Die schrijft daarmee zijn tweede James Bond boek na "Trigger mortis".

 

De Brits succesauteur Anthony Horowitz heeft een nieuw James Bond-boek geschreven over het leven van de bekende geheime agent voor hij bij MI5 aan de slag ging. Het boek dat de titel "Forever and a day" kreeg, zal in mei verschijnen. De auteur maakte gebruik van onuitgegeven materiaal van de originele Bond-schrijver Ian Fleming. Het boek moet de voorloper worden van de eerste Bond-roman "Casino Royale". 

Horowitz schreef al meer dan veertig boeken en is auteur van jeugd- en tienerboeken, maar schreef ook al verschillende scenario's van televisieprogramma's, waaronder dat van "Midsomer murders". In 2015 schreef Horowitz met "Trigger mortis" zijn eerste Bond-boek dat ook gebaseerd was op onuitgegeven materiaal van Fleming. 

Ik hoop dat Ian Fleming het boek zou goedkeuren

Anthony Horowitz, schrijver "Forever and a day"

De auteur is blij dat hij opnieuw een Bond-boek voor zijn rekening mocht nemen: "Ik heb heel erg genoten tijdens het schrijven. Het was heel fijn om te bedenken wat de krachten zijn geweest die Bond tot de iconische figuur gemaakt hebben die hij is. Ik hoop dat Ian Fleming het boek zou goedkeuren."

"Forever and a day" zal uitgegeven worden door Jonathan Cape, Flemings originele uitgever. Volgens de uitgever zal het het boek beginnen met het drijvende lijk van een geheim agent in Marseille. James Bond moet de zaak onderzoeken.