Videospeler inladen...

Bloedigste offensief van Syrische leger tegen rebellen in maanden

Meer dan 150 mannen, vrouwen en kinderen zijn de voorbije dagen gestorven in Oost-Ghouta door bijzonder hevige bombardementen van de Syrische luchtmacht. Al drie dagen bestoken gevechtsvliegtuigen van Assad dit rebellengebied bij de Syrische hoofdstad Damascus. Het gaat om het bloedigste offensief tegen de enclave sinds maanden en zelfs sinds het begin van de oorlog, die nu al bijna zeven jaar duurt. 

Alleen deze voormiddag zijn er alweer zeker 21 mensen omgekomen en 125 gewond geraakt in Oost-Ghouta, een regio aan de rand van de Syrische hoofdstad Damascus, die in handen is van rebellen. Dat meldt het Syrische Observatorium van de Mensenrechten. Eergisteren was de bloedigste dag in lange tijd, toen vielen er zeker tachtig doden, onder wie veel burger­slachtoffers en ook 19 kinderen en 20 vrouwen. Ook honderden mensen raakten gewond, hulpverleners en ziekenhuizen kunnen de stroom van slachtoffers niet aan. 

In Oost-Ghouta worden al vijf jaar zo'n 400.000 mensen omsingeld door het Syrische leger. Het is een van de laatste regio's in Syrië waar rebellen standhouden.

Meest gelezen