Hemerijckx (links) met Lodewijk De Witte en Willy De Waele.
BELGA/VERGULT

Burgemeester Roosdaal stopt met actieve politiek

Burgemeester Christine Hemerijckx (CD&V) van Roosdaal is bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober geen kandidaat meer.

De CD&V-lijst in deze Vlaams-Brabantse gemeente zal worden getrokken door Wim Goossens, die sinds 1994 onafgebroken schepen was. Momenteel is hij als eerste schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening, onderwijs en openbare werken.

Christine Hemerijckx (52) zetelde 18 jaar in de gemeenteraad van Roosdaal en was de laatste twee legislaturen burgemeester. Ze trekt zich om persoonlijke redenen uit het actieve politieke leven terug. De CD&V beschikt sinds de verkiezingen van 2012 in de gemeenteraad over een volstrekte meerderheid van 11 zetels op 21.

Meest gelezen