Nieuwe editie Canadees magazine duurder voor mannen dan voor vrouwen

Een opvallende actie van het Canadese nieuwsmagazine Maclean's. De laatste editie van het blad - dat nu in de winkel ligt - is namelijk een stuk duurder voor mannen dan voor vrouwen. 26 procent, om precies te zijn. En daar is een goede reden voor. 

Net als in heel wat andere landen verdienen mannen over het algemeen meer dan vrouwen in Canada. Afhankelijk van wat werknemers verdienen, krijgen mannen 8 tot wel 50 procent meer loon dan vrouwen voor dezelfde functie. Recente nieuwe cijfers spreken van een gemiddeld verschil van 26 procent tussen voltijds werkende mannen en vrouwen. 

Twee covers én prijzen

Om dat verschil onder de aandacht te brengen, startte het Canadese magazine Maclean's met een opvallende actie. De nieuwste editie van het blad heeft twee covers én twee prijzen. De ene cover is gericht naar vrouwen en heeft een prijs van 6,99 Canadese dollar (4,50 euro). De andere cover is er eentje voor de mannen en zij betalen 8,81 dollar (5,70 euro), oftewel... 26 procent meer. 

Het bedrag dat vrouwen betalen is de gebruikelijke prijs van het blad. Wat er extra bijkomt door de versie voor mannen, wordt geschonken aan Indspire, een organisatie die zich inzet voor de inheemse volkeren. Oftewel: "zij bij wie de loonkloof het grootste is", zo zegt het magazine. 

"Aanbeveling"

Nog een belangrijke toevoeging: de prijzen zijn "een aanbeveling". Als mannen geen zin hebben om meer te betalen, dan moeten ze dat niet doen. En vrouwen die de vereniging willen steunen, mogen ook wat extra op de toonbank leggen. 

Meest gelezen