Axelle Red krijgt een plaats in De Eregalerij van Radio 2

Radio 2 eert Axelle Red voor een "Leven vol muziek". Op 8 maart komt ze terecht in De Eregalerij van Radio 2, net zoals Mary Boduin en Stefaan Fernande.

Axelle Red, Mary Boduin en Stefaan Fernande: dat zijn dit jaar de 3 nieuwkomers in de Eregalerij van Radio 2. Met het initiatief willen de VRT-zender en Sabam for Culture elk jaar Vlaamse artiesten en nummers in de bloemetjes zetten. De drie worden gevierd omdat ze hun volle leven in het teken van de muziek zetten.

Met meer dan 5 miljoen verkochte albums is Axelle Red een van de meest verkochte Belgische artiesten aller tijden. Ze is bekend van hits als "Sensualité", "Restez femme" of, meer recent, "Rouge ardent". 

Van links naar rechts: Axelle Red (© Jan Welters), Stefaan Fernande (©Patrick Dewaele) en Mary Boduin

Mary Boduin en Stefaan Fernande zijn misschien minder ronkende namen, maar ook zij hebben enkele Vlaamse hits op hun naam staan. Boduin als songschrijver en Fernande als auteur-componist. Boduin schreef Nederlandstalige liedjes waaronder "Dag vreemde man" van Ann Christie. Ze werkte ook met andere grote namen als Gunther Neefs, Jo Vally en Liliane St-Pierre. Nu toert ze al enkele jaren door Vlaanderen met een voorstelling over haar vriendschap met Christie "Dat heet dan gelukkig zijn". 

Stefaan Fernande klinkt u misschien niet bekend in de oren, maar u kent vast en zeker wel een van zijn oorwurmen kunnen horen, zoals "Nobelprijs" en "Vonken en vuur" van Clouseau. Fernande beperkt zich niet tot één genre of taal en heeft al voor 2 Fabiola, Natalia, Guido Belcanto en De Kreuners geschreven. Elk jaar schrijft Fernande het lied van de Move tegen pesten voor Ketnet. Dit jaar is dat "Stip na stip": 

De prijsuitreiking vindt plaats op 8 maart in het Kursaal Oostende, met optredens van onder anderen Clouseau, Stan Van Samang en Dana Winner. Gastpresentatoren zijn Christel Van Dyck en Jelle Cleymans.

Meest gelezen