Fietsparkings station Aarschot krijgen bewakingscamera's

Het schepencollege heeft beslist om binnenkort bewakingscamera's te kopen om diefstallen en vandalisme in de fietsenstalling van het station te voorkomen.

In het verleden waren er diefstallen en vandalisme op de fietsenparkings aan het station. De stad wilt hier iets aan doen: "Wij gaan elf mobiele bewakingscamera's op de parkings plaatsen, die de volledige parking zullen beslaan. Wij gaan ervan uit dat het probleem van die diefstallen en vandalisme dan van de baan is", vertelt burgemeester André Peeters.    

De plaatsing van de camera's kosten zo'n 40.000 euro, die de stad Aarschot betaalt. Daarbovenop moet de stad nog een extra jaarlijkse vergoeding betalen aan de NMBS. "Nochtans zijn de fietsenparkings eigendom van de NMBS zelf", vertelt burgemeester André Peeters, "ik had het liever anders gezien maar het alternatief was dat er geen camera's kwamen". 

Meest gelezen