Grote brand op militair domein in Brecht onder controle

In Brecht heeft een grote heidebrand gewoed. De brand ontstond op het Groot Schietveld, een militair domein op de heide. Welliocht hebben schietoefeningen het vuur veroorzaakt. Slachtoffers zijn er niet.

Volgens Luc Aerts, de burgemeester van Brecht, heeft het vuur zich verspreid over in totaal vijf hectare heidegrond.  Verschillende brandweerkorpsen waren opgeroepen om het vuur te blussen.  Maar intussen moet er enkel nog nageblust worden. Twee helikopters van de federale politie circuleerden ook een tijd boven het domein. Slachtoffers zijn er niet gevallen.

"Mogelijk hebben schietoefeningen die vanmorgen met zwaar geschut werden gehouden de brand veroorzaakt. Dat is in het verleden ook al gebeurd", aldus Aerts. Dat wordt nog voort onderzocht. Niemand moest geëvacueerd worden.

Meest gelezen