Leerling valt leerkracht aan in de klas in Laken

Maandag deed zich in het derde jaar beroepsonderwijs in het atheneum Rive Gauche in Laken een gewelddadig incident voor. Toen een leerkracht aan een leerling vroeg om te gaan zitten, viel de jongen zijn leerkracht fysiek aan. De leerkracht hield er een gebroken neus en oogkas aan over.

Een medeleerling filmde het incident. Zo kwamen de beelden op Youtube terecht maar intussen zijn ze daar verwijderd.

Volgens een getuige werd de jongen in kwestie agressief toen de leraar hem aansprak als "jij, Syriër". De leraar zou vrij nieuw zijn en niet van iedereen in de klas de namen kennen. De leerling zou zich door die aanspreking beledigd hebben gevoeld.

De leerling in kwestie, die inderdaad uit Syrië afkomstig is, is van school gestuurd en intussen door de jeugdrechter in een instelling geplaatst. De medeleerling die de beelden maakte, werd geschorst.

Moeilijke school

Het atheneum Rive Gauche heeft de naam een "moeilijke school" te zijn en kwam al eerder in de (Franstalige) media naar aanleiding van geweldincidenten. Bovendien waren er ook onregelmatigheden in het beheer en in de boekhouding, waardoor de directeur eind vorig jaar werd geschorst.

Meest gelezen