Met de mini-auto naar de dokter

In het AZ Turnhout kunnen kinderen voortaan met een mini-auto naar een onderzoek rijden. Het project zorgt ervoor dat kinderen met minder stress bij de dokter aankomen.

"Ik zag een Amerikaans filmpje waarin brandweermannen zulke wagentjes aan een ziekenhuis schonken, en ik wilde dat meteen hier ook doen", zegt Joeri Verbraeken van de Vlaamse Kinderliga. Het AZ Turnhout is intussen het derde ziekenhuis in Vlaanderen dat de wagentjes kreeg van de Vlaamse Kinderliga. "De bedoeling is de kinderen een beetje af te leiden en blij te maken tijdens de rit naar een onderzoek", zegt hoofdverpleegkundige pediatrie Ann Van den Bossche.

"Ik denk dat ik hem er niet meer ga uitkrijgen"

"We hebben het net geprobeerd met twee kinderen, één jongetje durfde eerst niet. Maar ik denk dat ik hem er nu niet meer ga uitkrijgen", lacht Ann Van den Bossche. De kinderen kunnen zelf sturen, maar de verpleging kan hen ook bijsturen met een afstandsbediening. "Het is ook voor de ouders een geruststelling als ze hun kind blij naar een onderzoek zien vertrekken", besluit Ann Van den Bossche. 

Volgende week krijgt ook het Sint-Augustinus ziekenhuis in Wilrijk elektrische autootjes.

Meest gelezen