Video player inladen...
Video player inladen...

Michel: "Alle middelen inzetten om strategische belangen bij Brussels Airlines te verdedigen"

Premier Charles Michel (MR) zegt dat de regering alle middelen zal inzetten om de Belgische belangen bij Brussels Airlines te verdedigen. Dat heeft hij gezegd in de Kamer. De premier fietste wel handig rond vragen over de verkoop van de Belgische aandelen aan  Lufthansa, waardoor de Duitse luchtvaartmaatschappij de facto zo goed als alleen beslissingen kan nemen in verband met Brussels Airlines.

"Ik kan u verzekeren dat wij alle middelen zullen gebruiken om onze strategische belangen te verdedigen, en we hebben instrumenten in onze handen", antwoordde de premier op een vraag van Erik Van Rompuy (CD&V). Michel heeft naar eigen zeggen telefonisch contact gehad met Lufthansa-topman Carsten Spohr.

Stoere taal van de premier, bedoeld om de Kamer, de bevolking en alle betrokkenen gerust te stellen. Maar op de opmerking van Van Rompuy dat de Belgische CEO's die nu klagen in 2008 wel hebben beslist om aandelen van Brussels Airlines aan Lufthansa te verkopen. "Missen wij geen verankeringsstrategie?", vroeg Van Rompuy. Een antwoord van de premier hierop kreeg hij niet. 

Meest gelezen