Vandalen beschadigen bussen van De Lijn

Op Facebook is een foto opgedoken van bus 230 van De Lijn, die met een beschadigde voorruit door Grimbergen rijdt. Het lijkt alsof de bus beschoten is. Maar dat is niet het geval, zegt De Lijn.

"De feiten deden zich voor bij een onderaannemer van De Lijn aan de westkant van Brussel", vertelt woordvoerder Joachim Nijs. "Op de parking van het bedrijf hebben vandalen ruim 30 bussen beschadigd. Ze klopten met een scherp voorwerp op de voorruit, waardoor de beschadiging lijkt op de inslag van een kogel."

De feiten gebeurden anderhalve week geleden. "De onderaannemer heeft al het mogelijke gedaan om de voorruiten zo snel mogelijk te vervangen. Maar als het om zoveel exemplaren gaat, kon dat natuurlijk niet op één dag gebeuren", verduidelijkt Nijs. "Vandaar dat sommige bussen toch met zo een beschadigde voorruit zijn uitgereden."

De politie onderzoekt de zaak. (foto B. op Facebook)

Meest gelezen