Verenigd Koninkrijk stuurt kandidaat met Belgisch verleden naar Songfestival

SuRie gaat het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon met het nummer "Storm". Dat is bekendgemaakt tijdens een show op de BBC. Ze werkte samen met Loïc Nottet en Blanche tijdens hun deelname in 2015 en 2017.

De Britse inzending voor het Songfestival 2018 is bekend en heeft een stevig Belgisch tintje. Het Verenigd Koninkrijk stuurt SuRie (Susanna Cork) naar Lissabon met het nummer "Storm". Dat is gisteravond bekendgemaakt na de liveshow "Eurovision you decide" op BBC 2.

SuRie trok al eerder naar het Songfestival in het zog van Belgische kandidaten. In 2015 was ze een van de achtergrondzangeressen van Loïc Nottet die ons land toen vertegenwoordigde met "Rhythm inside". Vorig jaar was ze muzikaal directeur van de delegatie van Blanche die "City lights" zong.

Royal Academy of Music

Sowieso heeft SuRie al heel wat muzikale ervaring. Ze liep school aan de Royal Academy of Music en was in het verleden achtergrondzangeres van Chris Martin van Coldplay en van Will Young. Ze zong ook al voor de Britse kroonprins Charles.

Het Songfestival vindt dit jaar plaats op 8, 10 en 12 mei in Lissabon na de winst van de Portugese kandidaat Salvador Sobral met "Amar pelos dois" vorig jaar. Het Verenigd Koninkrijk heeft de liedjeswedstrijd al 5 keer gewonnen. De laatste keer dateert van 1997. Toen trok Katrina and the Waves aan het langste eind met "Love shine a light".

Meest gelezen