AFP or licensors

Verenigde Staten vallen regeringsgezinde strijdkrachten aan in Syrië

De coalitie van landen in Syrie die onder leiding van de Verenigde Staten vecht tegen IS zegt dat er luchtaanvallen zijn uitgevoerd op troepen van president Assad. Dat is een vergelding voor een aanval van die troepen op stellingen van de rebellen. 

De coalitie steunt een rebellenbeweging die oppositie voert tegen Assad.  Of er  slachtoffers zijn gevallen bij de luchtaanvallen is  niet duidelijk. President Assad is al enkele dagen met een offensief bezig in 2 gebieden in Syrië die nog in handen zijn van de rebellen.

Vandaag komt de veiligheidsraad van de Verenigde Naties achter gesloten deuren bijeen over Syrië. Op tafel ligt een voorstel voor een bestand van een maand om humanitaire hulp toe te laten. Naar schatting hebben in Syrie meer dan 13 miljoen mensen dringend hulp nodig.

Meest gelezen