"Het blijft me verbazen dat deze situaties zo herkenbaar zijn voor iedereen"

Intussen hebben de Israëlische kunstenaar Yehuda Adi Devir en zijn echtgenote Maya al meer dan 1,8 miljoen volgers op Instagram. Hun creativiteit over het leven zoals het is onder de noemer "One of those days" spreekt dan ook onmiddellijk aan, al was het maar omdat ze de humor van het dagdagelijkse reilen en zeilen zo treffend en herkenbaar kunnen weergeven. Tijd voor een gesprek dus, op nieuwswebsites Bored Panda en Buzzfeed.

Yehuda Adi Devir: "Mijn inspiratie haal ik uit het dagdagelijkse leven met mijn vrouw. Die komische tekeningen zijn gebaseerd op het leven zoals het ons overkomt. De herinneringen die we samen grappig vinden, leggen we dan vast in tekeningen."

"Maya en ik zijn nu bijna 8 jaar samen. We hebben elkaar vele jaren geleden ontmoet tijdens onze legerdienst, waarna we lange tijd vrienden gebleven zijn. Uiteindelijk zijn we verliefd geworden, met een huwelijk tot gevolg, nu anderhalf jaar geleden."

"We werken samen aan de tekeningen. Wanneer we iets als interessant om te tekenen beoordelen, dan proberen we dat in een vastomlijnd concept te gieten. Daarna beginnen we te tekenen. Ik zet dan iets op papier en vraag Maya vervolgens om suggesties. Bijvoorbeeld, wat kan er beter? Welke kleuren moet ik gebruiken? Op één dag krijgen we zo’n tekening dan klaar."

"Ik ben sinds kindsbeen af gefascineerd door tekenen. Ik ben dan ook blij dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Bovendien ben ik er trots op dat ik deel kan uitmaken van een groep getalenteerde artiesten uit Israël."

"In ieder geval wil ik mijn volgers op Instagram van harte bedanken, ook voor de liefde die van hen uitgaat. Want het is dankzij hen dat wij de 'One of those days'-reeks kunnen maken en van de wereld een betere plaats kunnen maken. Nee, we hadden nooit verwacht dat zovelen zich in de situaties die we neertekenen, zouden herkennen." 

Meest gelezen