Brussel verbant zware trucks uit de vijfhoek

De Stad Brussel weert het transitverkeer van meer dan 7,5 ton uit de vijfhoek, dat is het centrum dat zich aan de binnenkant van de Kleine Ring bevindt.

Binnenkort mag het transitverkeer van 7,5 ton niet meer door de vijfhoek. Dat heeft het College van de Stad Brussel deze week beslist. “Het centrum bestaat uit heel wat kleine kronkelende straten, die niet gemaakt zijn voor zwaar vrachtverkeer. Verkeersborden zullen aangeven dat zwaar transitverkeer daar niet langer welkom is", zegt schepen van mobiliteit Els Ampe (Open VLD).

"De stad werkt daarenboven samen met de navigatiesystemen die alternatieve routes zullen aanduiden ”, verzekert Ampe. "Op deze manier geven we invulling aan een multimodale en veiligere stad voor alle weggebruikers”, besluit de schepen.

Meest gelezen