Videospeler inladen...

Historisch moment: zus van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aangekomen in Zuid-Korea

Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, is aangekomen in Zuid-Korea. Ze zal er samen met andere Noord-Koreaanse hoogwaardigheidsbekleders de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen bijwonen. Een historisch bezoek, want Yo-jong is het eerste familielid van het Noord-Koreaanse regime dat vijand Zuid-Korea bezoekt sinds de Koreaanse oorlog van begin jaren 50.

Kim Yo-jong - die beschouwd wordt als de mogelijke opvolger van de Noord-Koreaanse leider - kwam aan met de witte privéjet van haar broer. Ze was vergezeld van onder anderen Kim Yong-nam, de voorzitter van het Noord-Koreaanse parlement.

De delegatie - strak in zwart pak - had bij aankomst een korte ontmoeting met enkele Zuid-Koreaanse vertegenwoordigers, onder meer met de Zuid-Koreaanse minister voor Eenheid. De Noord-Koreanen zullen drie dagen blijven in Zuid-Korea. Er staat ook een ontmoeting gepland met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. 

Videospeler inladen...

De Winterspelen zorgen duidelijk voor toenadering tussen de beide Korea's na de hoogspanning van de afgelopen maanden. In totaal zullen ook 22 Noord-Koreaanse atleten deelnemen aan de Winterspelen. "Televisie-uitzendingen en kranten staan er bol van. Je kan hier zeker spreken van een fascinatie voor Noord-Korea", zegt VRT-journalist Tom Van de Weghe vanuit Zuid-Korea. 

Meest gelezen