© Stad Antwerpen - Manuel de Solà-Morales

Krokuskriebels? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Als het kriebelt moet je... naar het museum

Deze week organiseren 101 musea speciale activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen: het zijn weer Krokuskriebels. Zo kan je in het Fotomuseum in Antwerpen mee op "buggy tour". Geen idee of een peuter een eerste museumbezoek zal herinneren, maar het is het proberen waard.

Ook het Anima Festival in Brussel biedt ouders deze vakantieweek de kans om hun kroost enkele uren rustig te houden.

Meed in Oilsjt

Zondag vieren ze extra feest in Aalst: de 90e carnavalsstoet  trekt dan door de Aalsterse straten. Vanaf 13 uur kunt u met eigen ogen zien waarom Carnaval Aalst werelderfgoed is geworden. 

Of monsters and men

Minstens even kleurrijk als het Aalsterse carnaval is Comic Con Brussels. Vorig jaar kwamen op die beurs zo'n 25.000 mensen zich verkleden in hun favoriete fantasypersonage. Ook enkele acteurs uit het genre zullen er zijn, zoals John Rhys-Davies die de dwerg Gimli speelt in "Lord of the rings".  

Antwerpen boven (en onder)

De 16e eeuwse Kipdorpbrug zat 150 jaar lang verborgen onder de grond in Antwerpen, vlakbij de Meir. Door de werken voor het operagebouw werd de brug en een deel van de Spaanse omwalling weer blootgelegd. Die archeologische site kunt u dit weekend uitzonderlijk bezoeken, daarna gaan de werken verder. De brug zal ook na de werken deels zichtbaar blijven, maar dit is dus uw enige kans om in de voetsporen van Rubens en z'n tijdgenoten te wandelen, over en onder de Kipdorpbrug. 

Andrea te koop, in Gent

Wie van kunst en design houdt, kan nog tot zondag terecht in Gent, voor BAD. Op die beurs tonen ontwerpers en kunstenaars hun jongste creaties. Een opvallende nieuwe naam is Andrea Croonenberghs, die er haar zelf ontworpen tafel verkoopt.

Kunst te koop, in Brussel

In Brussel kon iedereen die zich geroepen voelde zich inschrijven voor de beurs Carte de Visite. 300(!) Brusselse kunstenaars tonen dit weekend hun werk in het Vanderborghtgebouw. Wij staan niet in voor de kwaliteit, maar als u iets opmerkt dat de moeite waard is, dan kunt u een briefje achterlaten voor de kunstenaar via de postbussen aan de muur. De toegang is gratis. Prettig weekend! 

Meest gelezen