Lokale N-VA'er uit de partij gezet na "ongepast bericht" aan adres van Johan Depoortere

De lokale N-VA-afdeling van Beringen heeft bestuurslid Jimmy Moons aan de deur gezet. Op internet had hij een "ongepast bericht" geplaatst gericht aan oud-journalist Johan Depoortere in de context van de opvang van migranten. Moons is ook zijn partijkaart kwijt. 

N-VA-Kamerlid Werner Janssen en fractieleider in de gemeenteraad van Beringen bevestigt dat na overleg met de nationale afdeling van de N-VA beslist werd om Moons aan de deur te zetten.

Moons had eerder deze week gereageerd op het bericht dat oud-journalist Depoortere naar eigen zeggen een "middenvinger opsteekt" naar staatssecretaris Theo Francken door migranten van het Maximiliaanpark op te vangen.

"Dat ze hem en zijn vriendinnen, dochters maar eens goed verkrachten. Dan weet hij waarom dat volk niet deugd (sic)", schreef Moons. Iets wat aangeklaagd werd door onder anderen Marc Van Ranst. "Dat was inderdaad een ongepaste post", reageert Werner Janssen. "Wij nemen dat niet en wij zetten die mensen uit de partij. Dat is standaardprocedure."

Bij Het Belang van Limburg heeft Jimmy Moons intussen gereageerd op zijn ontslag: "Ik had genuanceerder moeten reageren, mijn excuses."

Meest gelezen