Nog nooit zo weinig dronken chauffeurs in Gent

De Gentse politie kan erg positieve resultaten neerleggen over afgelopen BOB-campagne tijdens de eindejaarsperiode. Amper 2,2 procent van de gecontroleerde chauffeurs bleek toch nog te veel gedronken te hebben. De positieve alcoholcijfers staan in schril contrast met de verhoogde drugsinbreuken.

De resultaten van de BOB-campagne de voorbije feestperiode in Gent zijn opvallend positief. Nooit eerder werden er zo veelmensen gecontroleerd en zo weinig betrapt. Amper 2,2 procent van de bestuurders bleek toch nog teveel op te hebben.

In totaal controleerde de politie 11.000 mensen. Wel verontrustend is dat almaar meer mensen betrapt worden op drugs. 9 procent van de gecontroleerden had een te hoge waarde. De politie wil er vaker op gaan controleren. 
 

Meest gelezen