marinetraffic.com

Vastgelopen olietanker vlotgetrokken voor Zeebrugge

Voor de haven van Zeebrugge is vanmorgen vroeg een olietanker vastgelopen na een technisch defect. Het schip is intussen losgetrokken en de situatie is onder controle. Er is geen gevaar voor het milieu.

Het incident gebeurde rond 5 uur vanmorgen. De olietanker Sea Bay was met ruwe olie onderweg naar Antwerpen, maar kreeg 8 kilometer voor de kust van Zeebrugge af te rekenen met een technische storing en strandde op een zandbank.

De situatie is onder controle.  Gewonden vielen er niet en er is ook geen risico op olielekken. Vier sleepboten zullen de tanker naar dieper water proberen te trekken voor de kust van Oostende om het schip op eventuele averij te inspecteren.

De tanker is meer dan 240 meter lang en heeft een diepgang van 13 meter. De scheepvaart wordt lokaal omgeleid, maar er zijn geen vertragingen.

Meest gelezen