Soedanees mag niet worden teruggestuurd naar Italië

De Raad voor Vreemdelingenbetwisting heeft de beslissing geschorst om een Soedanees terug te sturen naar Italië. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF. 

De man werd eind januari opgepakt in het Brusselse Maximiliaanpark en daarna opgesloten in het centrum voor illegalen in Vottem. Hij zou in overeenstemming met de Dublin-procedure worden teruggestuurd naar Italië, omdat hij via dat land Europa was binnengekomen.

Maar de man heeft de beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken aangevochten. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen besliste daarop dat de uitwijzing inderdaad moet worden opgeschort. Het risico op een slechte behandeling in Italië werd onvoldoende onderzocht, zo schrijft RTBF.

De advocaat van de Soedanese man had zijn verdediging gebaseerd op een rapport van een Franse hulporganisatie, dat onder meer de slechte opvangomstandigheden in Italië aanklaagt.

Meest gelezen