Japanse school voert uniform van Armani in, kostprijs: 600 euro

Een lagere school in Japan krijgt veel kritiek op haar keuze voor een nieuw uniform. Dat uniform, ontworpen door het Italiaanse modehuis Armani, kost zo'n 600 euro.

De Taimei Elementary School ligt in de chique wijk Ginza, in de hoofdstad Tokio, een wijk vol dure kledingwinkels. De directie besloot dat ze de identiteit van de school wou versterken, met het begin van het nieuwe schooljaar in april. 

De school koos daarom voor een nieuw uniform, maar krijgt daar nu veel kritiek op. Het uniform kost zo'n 600 euro, wat veel ouders onmogelijk veel vinden. Zeker omdat kinderen op die leeftijd nog snel uit hun kleren groeien.

De school benadrukt dat het uniform aanbevolen is, maar niet verplicht. Veel ouders zijn echter bang dat kinderen die het uniform niet hebben, gestigmatiseerd zullen worden.

Meest gelezen