Studio 100 bouwt tijdelijk pop-up theater in Puurs

Studio 100 zal op een weide in Puurs een tijdelijk pop-up theater

bouwen waar komend jaar onder andere de musical "40-45" te zien zal zijn. Daarnaast zullen er ook een aantal andere producties gespeeld worden. 

Eind vorig jaar kondigde Studio 100 al aan dat het een nieuwe locatie gevonden had voor de musical "40-45". Vandaag liet het bedrijf weten dat het grootste plannen heeft met de site. Er zal een tijdelijk theater gebouwd worden waar ook andere producties komend jaar hun onderkomen zullen vinden. Onder andere de nieuwe tour van K3 en de sprookjesmusical "Sneeuwwitje" zullen er te zien zijn. 

De musical over de Tweede Wereldoorlog zou eerst opgevoerd worden in een loods van Katoen Natie in de Antwerpse haven. Toen de bouwvergunning geweigerd werd zocht en vond het entertainmentbedrijf vorig jaar een nieuwe locatie in Puurs. 

Het nieuwe theater van Studio 100 komt op een terrein vlak aan de kruising van de A12 en de N16 in Puurs. Tot in maart van vorig jaar was het gebouw nog in gebruik als magazijn van kledingketen H&M.

Een bedrijf gespecialiseerd in tijdelijke theaterconstructies, Spantech, zal een gigantische aluminiumconstructie bouwen. Het moet de grootste tijdelijke aluminiumconstructie ter wereld worden. 

Meest gelezen