Videospeler inladen...

240.000 handtekeningen voor Manipest tegen pesten

Vanavond eindigt de Week tegen Pesten en die blijkt een groot succes. Het Manipest op ketnet.be werd meer dan 240.000 keer ondertekend. Meer dan 20.000 foto's werden op de website en in de Ketnet-app geüpload en de clip Stip na Stip van boegbeeld Tinne Oltmans werd meer dan 1,6 miljoen keer bekeken.

Dit jaar stipten we voor het eerst tegen pesten met de actie Move tegen pesten 'STIP IT' van Ketnet. Al wie tegen pesten is kon op ketnet.be een Manipest ondertekenen en vier stippen op zijn of haar hand zetten om een duidelijk signaal te geven.

De actie overtrof alle verwachtingen en Vlaanderen zei massaal neen tegen pesten. Niet alleen scholen, maar ook sportclubs, verenigingen, bedrijven en politici toonden hun solidartiteit met de actie.

Het Manipest op ketnet.be werd meer dan 240.000 keer ondertekend: meer dan 20.000 foto's op de website en in de Ketnet-app zijn daar het bewijs van. Maar ook buiten Ketnet werd er gestipt: op sociale media verschenen duizenden foto's met de hashtags #stipit, #movetegenpesten, #samentegenpesten en #kieskleurtegenpesten. De clip Stip na stip van Tinne Oltmans is op een maand tijd meer dan 1,6 miljoen keer bekeken via Youtube en de Ketnet-onlinekanalen. 

Vanavond volgt de apotheose met het Antipestival dat via de online kanalen van Ketnet te zien zal zijn. Al wie het Manipest ondertekende kreeg een unieke code om het festival te kunnen volgen. Er zullen optredens te zien zijn van Laura Tesoro, Bart Peeters en SLM.

De Vlaamse Week tegen Pesten is een jaarlijks initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten in samenwerking met Ketnet en Awel.

Meest gelezen