AP1967

John Gavin overleden: van "Spartacus" en "Psycho"-acteur tot ambassadeur

In Los Angeles is de 86-jarige acteur John Gavin overleden. Hij speelde onder meer in “Spartacus” en “Psycho” en werd later ambassadeur in Mexico onder die andere acteur, president Ronald Reagan.

“Strikingly handsome” noemen de Amerikaanse media John Gavin. Hij overleed op zijn 86ste na een rijk gevulde carrière. Na enkele rollen in B-films speelde hij de hoofdrol in de oorlogsfilm "A Time to Love and a Time to Die." 

In 1960 was John Gavin de gescheiden minnaar van Janet Leigh in de klassieker “Psycho” van Alfred Hitchcock. In “Spartacus” van Stanley Kubrick vertolkte  hij Julius Caesar . Bijna was Gavin ook James Bond geworden in “Diamonds are forever”. Volgens Variety was het contract al getekend. 

Na zijn filmloopbaan werd John Gavin in 1981 ambassadeur in Mexico, het land waar zijn moeder geboren werd. Dat was een benoeming van president Ronald Reagan. De twee hadden elkaar als acteurs leren kennen in de Universal Studios. Gavin was ook enkele jaren voorzitter van de Screen Actors Guild, net als Reagan.    

Meest gelezen