Oostende: ex-schepen voor Leefmilieu stapt over van SP.A naar Groen

Yves Miroir, de voormalige schepen voor Leefmilieu in Oostende, stapt over van SP.A naar Groen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal Miroir de lijst van Groen duwen. Miroir is schepen geweest van 1995 tot 2012 en is sindsdien gemeenteraadslid.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 moest Miroir zijn schepenambt afstaan aan partijgenoot Tom Germonpré. Miroir was zeer ontevreden met die beslissing, hij vond dat hij het recht had om schepen te mogen blijven.

Sindsdien zetelt hij als gemeenteraadslid. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal hij opnieuw kandidaat zijn, maar dan vanop een andere lijst: die van Groen. Hij zal de lijst duwen.

Volgens Groen kopstuk Wouter De Vriendt was Miroir "de beste schepen van Leefmilieu ooit".

"Groen is een partij die vooruit wil met Oostende en sterke sociale standpunten heeft", zegt Miroir. "Bij Groen krijg ik waardering voor mijn engagement en ruimte voor mijn innovatieve ideeën. Dat was bij SP.A niet langer het geval."

Meest gelezen