Striptekenaar Jeff Broeckx van "Bessy" gaat op 75 met pensioen

In Merksem bij Antwerpen is striptekenaar Jeff Broeckx gehuldigd voor zijn 60-jarige carrière. Hij is vooral bekend van de stripreeks Bessy, maar tekende ook mee aan de verhalen van Musti en Junior Suske en Wiske. Jeff Broeckx is 75 en gaat met pensioen. 

Striptekenaar Jeff Broeckx, vooral bekend van de reeks Bessy, gaat op zijn 75e met pensioen. Hij is in Merksem gehuldigd in het bijzijn van collega-striptekenaars. 

Zijn eerste album tekende Jeff Broeckx al toen hij pas elf jaar was. Op zestienjarige leeftijd ging hij aan de slag bij Standaard Uitgeverij.

Behalve Bessy, de strip van Studio Vandersteen over de avonturen van een langharige collie in het Wilde Westen, tekende hij ook verhalen van Musti en van Junior Suske en Wiske. Tien jaar geleden kreeg hij de Stripvos, de prijs voor een rijkgevulde carrière.

Meest gelezen