Kaapstad in extase: het heeft 8 millimeter geregend

In Kaapstad heeft het 8 millimeter geregend. Dat schrijft de BBC. Voor de grootstad in Zuid-Afrika die al maanden met een ernstig watertekort kampt, is dat fantastisch nieuws. Toch zijn de zorgen niet van de baan.

8 millimeter regen: dat is gisteren in en rond Kaapstad in Zuid-Afrika tijdens een regenbui uit de lucht gevallen. Het lijkt triviaal, maar op sociale media reageren de inwoners euforisch. De miljoenenstad kampt immers al maanden met een ernstig watertekort.

Vorige maand beperkten de autoriteiten de hoeveelheid beschikbaar water per inwoner van Kaapstad nog tot 50 liter per dag. Veel Kapenaars hebben de regenval dan ook aangewend om emmers en containers aan te vullen.

Helaas biedt de regen geen soelaas op lange termijn. Kaapstad dreigt nog steeds finaal zonder water te vallen. Alleen zal dat nu pas later gebeuren. Tot nog toe lag "day zero" op 22 april, nu is dat 11 mei.

Meest gelezen