Videospeler inladen...

Christoph D'Haese: "Tomorrow­land is in Aalst uitgevonden"

Burgemeester Christoph D'Haese van Aalst (N-VA) is tevreden over de eerste dag van het carnaval in zijn stad. "We hadden 85.000 tot 90.000 toeschouwers", zegt hij aan VRT NWS. Vandaag ging de stoet uit die traditioneel de draak steekt met de actualiteit.

"Dit is een fantastisch carnaval met heel veel creativiteit." Zo reageert burgemeester D'Haese vanavond voor de camera van VRT NWS op de eerste dag van het carnaval in Aalst. "Het is ook een veilig carnaval met nauwelijk medische interventies. Ook onze politiemensen hebben perfect werk geleverd."

"We hadden 85.000 tot 90.000 toeschouwers", gaat hij voort. "Dat cijfer baseren we op tellingen van onze lokale politiemensen, maar ook op metingen van de federale politiehelikopter. Dit jaar hadden we meer toeschouwers dan vorig jaar."

"Tomorrowland is eigenlijk uitgevonden in Aalst. Hier vieren we 3 dagen en 3 nachten feest op een knotsgekke manier. Morgen staat de ajuinenworp op het programma, dinsdag volgt de jeanettenstoet. Na de koffie en de koeken op woensdag hoop ik moe maar voldaan in mijn bed te kruipen."

Stoet

Vandaag stond het carnaval in Aalst in het teken van de stoet. Die vertrok om 13 uur en dit al voor de 90e keer. 189 losse groepen en 75 vaste liepen mee. Naar goede gewoonte staken ze volop de draak met de actualiteit.  

De Catalaanse kwestie en de strijd tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un konden op de nodige aandacht rekenen. Dichter bij huis leverden Bart De Pauw en Bo Van Spilbeeck inspiratie.

Videospeler inladen...
VRT
Belga
Belga
Belga
VRT
Belga
VRT

Meest gelezen