Videospeler inladen...

Russisch vliegtuig stort neer bij Moskou: alle inzittenden omgekomen

Een vliegtuig van Saratov Airlines is neergestort in de buurt van Moskou. Alle 71 mensen aan boord zijn omgekomen. Dat meldt het Russische persbureau Interfax. Er waren 65 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord van het vliegtuig, een Antonov AN-148.

Het passagiersvliegtuig van Saratov Airlines was op weg van Moskou naar Orsk, nabij de grens met Kazachstan, en is kort na het opstijgen van de luchthaven van Domodedovo gecrasht. Aan boord waren 65 passagiers en 6 bemanningsleden.

Een reddingsteam is op de plaats van de crash. Door de hevige sneeuwval in Moskou konden de reddingsvoertuigen de plaats van de crash moeilijk bereiken, waardoor hulpverleners te voet verder moesten. Een bron bij de Russische hulpdiensten zei aan het persbureau Interfax dat er "geen kans" bestaat dat iemand de crash overleefd heeft.

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. De Russische minister van Transport, Maxime Sokolov, is ter plaatse. Hij verklaarde dat er een onderzoek is geopend. Op de luchthaven van Domodedovo is een crisiscentrum geïnstalleerd. De luchthaven is de op één na grootste passagiersluchthaven in de Russische hoofdstad.

Ural56.ru
Videospeler inladen...

Meest gelezen