"Geld is ook niet alles, maar nu kunnen we het wel gebruiken"

"We geven onze droom niet op." Zo reageerden Tanner Broadwell en zijn vriendin Nikki Walsh eind vorige week, nadat ze hun levensdroom abrupt op de bodem van het kanaal zagen terechtkomen. Ze hadden hun hele hebben en houden verkocht om een zeilboot te kopen. Om daarna samen met hun 2-jarige hond Remy een leven op het water te beginnen, "omdat we het beu zijn dingen te doen die we niet langer willen doen". Maar 1 dag na de start van hun avontuur liep het al fout in Florida. Hun zeilschip raakte iets in het water en begon te zinken. Hun verhaal ging afgelopen weekend viraal en dat had nu blijkbaar zo zijn positieve gevolgen.

"Gelukkig krijgen we momenteel veel steun van familieleden, die ons opgevangen hebben. Want het is zeker niet makkelijk als je net alles wat je bezit verloren hebt", aldus de 24-jarige Walsh op nieuwswebsite New York Post, "Toch proberen we zo positief mogelijk te blijven. Ons hoofddoel blijft immers de zeilboot uit het water te halen en terug op te lappen."

"Want we willen niet terug naar de tijd dat we ons afvroegen hoe te overleven, als je het meeste van je geld dient uit te geven aan je huis. Er moet toch een andere optie zijn. Die optie was alles te verkopen voor een zeilboot. Maar hoe goed we ook voorbereid waren, met kaarten en gps-toestanden, toch bleek dat niet zo te zijn."

"Het enige wat ik kon meepakken, toen de boot zonk, was wat kleren en wat eten voor onze hond. En een paar van zijn favoriete speeltjes."

"Je hebt maar één leven, waarom die dingen dan blijven doen die je niet graag doet? Geld is ook niet alles. Al hebben we op dit moment wel dringend 10.000 dollar nodig, waarvan het grootste deel zou moeten gaan naar het op het droge brengen van de zeilboot. Terwijl we nu hooguit 90 dollar cash hebben."

Die 10.000 dollar werd in een mum van tijd bij elkaar gehaald door een inzamelingsactie, via GoFundMe. Het beoogde doel werd op enkele dagen tijd al overschreden. Momenteel werd 10.671 dollar ingezameld. 

Meest gelezen