"Hoe slecht ook, deze tekening hielp ons bij het vinden van de dader"

Het leek op het eerste zicht geen makkelijke opdracht voor de politie van Lancaster, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, om de dader van een diefstal tijdens een plaatselijke boerenmarkt op te sporen. Aan een van de getuigen was immers gevraagd om, naast een persoonsbeschrijving, een tekening te maken van de verdachte. Maar die tekening werd al snel als "ronduit, maar dan ook ronduit slecht" omschreven. Toch bleek ze uiteindelijk wel degelijk haar nut te hebben gehad.

Een van de getuigen werd dus gevraagd een tekening te maken van de verdachte. Die tekening ging in de 2e helft van vorige week snel viraal. Maar uiteindelijk leidde de tekening, naast hilariteit op sociale media, wel tot de arrestatie van de dader, afgelopen weekend.

"De tekening mag dan wel amateuristisch zijn en op een cartoon lijken, samen met de fysieke beschrijving van de dader heeft ze wel degelijk haar nut. Dit is dus zeker niet als grap bedoeld.  Met het geheel hopen we in ons politiebestand dan een overeenkomst te vinden. Bij een van onze agenten ging er een lichtje branden. Hij heeft de foto dan voorgelegd aan de getuige, die de persoon onmiddellijk identificeerde als de dader", aldus een woordvoerder van de politie.

Het leidde vrijdagnacht dan tot de arrestatie van de 44-jarige man, die prompt in de cel belandde. Dat allemaal dankzij een "slechte tekening, die nochtans van essentieel belang bleek voor het vinden van deze man", aldus de politie nog op nieuwswebsite The Washington Post.

Meest gelezen