't Hof Van Commerce viert twintigste verjaardag met een film

In april verschijnt een film over de Vlaamse hiphopgroep ’t Hof Van Commerce. Dat maakte de band van Flip Kowlier deze ochtend bekend bij Studio Brussel. De film komt er ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van 't Hof en zal “Wien is ’t Hof Van Commerce?” heten. 

De Vlaamse hiphopgroep ’t Hof Van Commerce bestaat twintig jaar en dat mag iedereen weten. De band kondigde eerder al een reeks verjaardagsconcerten aan en deze ochtend vertelden ze bij radiozender Studio Brussel dat er een verzamelalbum komt met hun grootste hits en twee nieuwe nummers. Eén van die nummers, “Bam!”, kregen de Studio Brusselluisteraars deze ochtend in primeur te horen.

Maar dat is niet alles. De muzikanten plaatsten sinds enkele weken teasers op hun Facebookpagina met als slogan “Wien is ’t Hof Van Commerce?”. In allerlei filmpjes speculeerden tal van acteurs en artiesten over wat de slogan precies zou kunnen betekenen. 

Het blijkt nu de titel van een film over 't Hof Van Commerce te zijn. “Het is een soort mockumentary met heel wat bekende gezichten zoals Urbanus, Eddy Merckx en Wim Willaert”, vertelt Flip Kowlier op Studio Brussel. 

De film over de hiphopband, die bijna uitsluitend in het West-Vlaams rapt, gaat op 25 maart in première op het internationale documentaire festival Docville in Leuven. Op 18 april komt de film in de zalen. 

Meest gelezen