© Jarry-Tripelon

Blowen en (cocaïne) snuiven op en rond Franse skipistes is een toenemend probleem

De Franse justitie en politie willen het toenemend probleem van drugsgebruikers en dealers op en rond skipistes aanpakken. Er komen meer én strengere controles. In Albertville is ook snelrecht ingevoerd, zodat buitenlandse toeristen meteen kunnen worden gestraft vooraleer ze naar huis trekken.

Blowen en cocaïne snuiven op en rond de skipistes, het is een publiek geheim. "De laatste jaren zijn de problemen echter toegenomen: er zijn een aantal drugsbendes opgerold en er wordt meer geblowd en gesnoven, dus wordt er harder opgetreden", legt Frank Renout, correspondent in Frankrijk, uit.

Er ligt meer wit poeder in nachtclubs dan op de bergen

Albertville (stad in de Franse Alpen, red.) is zelfs met een snelrecht begonnen. "Drugsgebruikers of dealers kunnen sneller ter plekke beboet worden of worden voorgeleid bij een rechter. Bedoeling is om buitenlandse toeristen meteen te straffen vooraleer ze naar huis gaan."

Eén jaar geleden kwam een zwaar auto-ongeluk in de media. Het ongeluk werd veroorzaakt door twee drugsgebruikers en kostte het leven aan één persoon. "Er ligt meer wit poeder in nachtclubs dan op de bergen", klonk het toen bij justitie.